iGostyn.pl reklamy
Poradnik

Słodki bufet na weselu

Słodki bufet, słodki stół, candy bar - znany pod różnymi nazwami, ale dotyczy tego samego - specjalnie wydzielonego na przyjęciu miejsca ze słodkościami. Coraz większą popularnością cieszy się na weselach.

Jakie słodycze umieszczamy w candy barze? Najlepiej takie, do których jedzenia nie potrzebujemy sztućców. Doskonale sprawdzą się tutaj muffinki, babeczki, makaroniki, cake popsy (lizaki z ciastek), praliny, cukierki, ciasteczka, desery w słoiczkach.

 

Co do samej aranżacji - na rynku są firmy oferujące przygotowanie słodkich bufetów, można je również wykonać samemu. Warto przy tym pamiętać o tym, aby zastawa, na której wyeksponujemy słodycze była spójna. Dobrze będzie wcześniej uzgodnić tego typu działania z restauracją, w której organizujemy przyjęcie - może się zdarzyć tak, że z pewnych względów nie pozwalają wnosić jedzenia z zewnątrz.

 

Koszt przygotowania takiego słodkiego bufetu będzie się mieścił w granicach kilkuset do nawet kilku tysięcy złotych.

 

Można się nawet pokusić o personalizowane ciastka czy cukierki.





Czytaj również


zamów reklamę