Jakie słodycze umieszczamy w candy barze? Najlepiej takie, do których jedzenia nie potrzebujemy sztućców. Doskonale sprawdzą się tutaj muffinki, babeczki, makaroniki, cake popsy (lizaki z ciastek), praliny, cukierki, ciasteczka, desery w słoiczkach.
Co do samej aranżacji - na rynku są firmy oferujące przygotowanie słodkich bufetów, można je również wykonać samemu. Warto przy tym pamiętać o tym, aby zastawa, na której wyeksponujemy słodycze była spójna. Dobrze będzie wcześniej uzgodnić tego typu działania z restauracją, w której organizujemy przyjęcie - może się zdarzyć tak, że z pewnych względów nie pozwalają wnosić jedzenia z zewnątrz.
Koszt przygotowania takiego słodkiego bufetu będzie się mieścił w granicach kilkuset do nawet kilku tysięcy złotych.
Można się nawet pokusić o personalizowane ciastka czy cukierki.
Poprzednia
Następna