Dwójka to szkoła z tradycją i uznaną marką na rynku edukacyjnym przygotowująca do dalszego kształcenia i wejścia na rynek pracy. Placówkę wyróżnia bardzo wysoka zdawalność egzaminów zewnętrznych. Szkoła aktywnie współpracuje z rodzicami, uczelniami wyższymi, zakładami pracy oraz innymi podmiotami wspierającymi szkołę w realizacji jej statutowych zadań. Dwójka wyposaża ucznia w gruntowną wiedzę, umiejętności myślenia twórczego, postawę otwartości i kreatywności. Młodzież realizuje swoje pasje oraz ma szanse na uzyskiwanie dodatkowych kwalifikacji.
Szkoła wprowadza innowacyjne rozwiązania pedagogiczne podnoszące jakość pracy.
W Ogólnopolskim Rankingu Szkół Ponadpodstawowych Perspektywy 2023, Technikum nr 2 w Krotoszynie zostało wyróżnione tytułem
„Brązowej Szkoły 2023”.
W rankingu maturalnym na niespełna 2 tysiące techników w Polsce, Technikum zajęło bardzo dobre 111 miejsce!
TECHNIKUM
Umiejętności: posługiwanie się systemami operacyjnymi, praca w sieciach, administrowanie systemami, programowanie i projektowanie.
Praca: firmy IT, banki, instytucje publiczne, punkty serwisowe oraz ośrodki obliczeniowe.
Umiejętności: pisanie programów komputerowych w wybranych językach programowania oraz nadzorowanie procesów ich wdrażania. Znajomość języków programowania np. C, C++, Java, Python, PHP, JavaScript.
Praca: działy informatyczne firm, agencje reklamowe, firmy programistyczne z sektora IT, start-upy, firmy projektujące oprogramowanie komputerowe oraz serwisy komputerowe.
Umiejętności: z zakresu grafiki komputerowej, reklamy, marketingu i public relations.
Praca: agencje reklamowe, biura ogłoszeń, studia graficzne, dźwiękowe i studia telewizyjne.
Umiejętności: planowanie i prowadzenie działalności gospodarczej, pełnienie roli menadżera, prowadzenie rozliczeń finansowo-księgowych, prowadzenie spraw kadrowo-płacowych.
Praca: banki, urzędy, przedsiębiorstwa oraz własna działalność gospodarcza.
Umiejętności: planowanie i ocenianie żywienia, przygotowywanie potraw i napojów, produkcja wyrobów kulinarnych, organizowanie produkcji gastronomicznej.
Praca: restauracje, kawiarnie, stołówki, bary, catering oraz własna działalność gospodarcza.
Umiejętności: organizacja i obsługa imprez turystycznych, konferencji, kongresów, targów, planowanie i kalkulacja kosztów imprez i usług turystycznych, korzystanie ze specjalistycznych programów komputerowych stosowanych do obsługi ruchu turystycznego, prowadzenie sprzedaży i rozliczanie usług i imprez turystycznych, opracowywanie materiałów promocyjnych, informatorów i katalogów usług turystycznych.
Praca: biura podróży ,hotele, ośrodki wypoczynkowe, pilot wycieczek , rezydent.
Umiejętności: organizowanie prac w zakresie przyjmowania dostaw oraz przygotowywania towarów do sprzedaży, wykonywanie prac związanych z obsługą klientów oraz realizacją transakcji kupna i sprzedaży, prowadzenie działań reklamowych i marketingowych, zarządzanie działalnością handlową przedsiębiorstwa.
Praca: małe i duże firmy handlowe, sklepy i hipermarkety, firmy produkcyjne i usługowe, przedstawiciel handlowy firmy, własna działalność gospodarcza
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Umiejętności: dokonywanie rozbioru tusz zwierząt rzeźnych oraz wykrawanie mięsa, magazynowanie i przygotowywanie mięsa do dystrybucji, obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w przetwórstwie mięsa, magazynowanie i przygotowywania przetworów mięsnych i tłuszczowych do dystrybucji.
Drzwi otwarte szkoły
1 kwietnia - godz. 10.00
KSZTAŁCIMY LUDZI SUKCESU
Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 2 im. Karola F. Libelta
Plac Jana Pawła II 5, 63-700 Krotoszyn
tel.: 62 725 22 28
Poprzednia
Następna